زاها حدید
زاها حدید در سال 1950در بغداد در خانواده ای روشنفکر و مسلمان متولد شد.او تحصیلات دوران ابتدائی را در یکی از دیر های کاتولیک فرانسوی زبان بغداد سپری کرد .پس از آن ، به سبب جو فرهنگی خانواده ، با حمایت والدینش و روابط گسترده اشان به آرزوی ایام کودکی اش تحقق بخشید و بعد از گذراندن دوره ریاضیات در دانشگاه آمریکایی بیروت ( ۱۹۶۸- ۱۹۷۱) به مدرسه معماری AA لندن رفت و بدین ترتیب وارد دنیای زیبای معماری شد .
فروشگاه استوارت ویتزمن با طراحی زاها حدید: فروشگاه استوارت ویتزمن که در شهر میلان ایتالیا واقع شده است بین سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ توسط گروه معماری زاها حدیددر مساحت ۳۰۰ متر مربع طراحی و ساخته شده است و همچون سایر آثار زاها حدید که معماری فوق مدرن و ساختار شکن جزو شاخصه های اصلی آن است در این فروشگاه نیز همان معماری ریتمیک و متفاوت را مشاهده می کنیم که با خطوط نرم و خمیده و فرم های ارگانیک شکل گرفته است و باز هم توجه و تاکیدروی نور پردازی ، جلوه ای فوق العاده به فضا داده است .
طراحی زها حدید در بزرگداشت شنل :
همکاری بین هنر و مد به شیوه های مختلف بارها اتفاق افتاده است .لحظاتی وجود دارد که طراحان مد تبدیل به هنرمند می شوند ، گاهی هنرمندان تبدیل به طراح مد می شوند و گاه هر کدام از آنها چیزی کاملا متفاوت از موجودیت خود را ارائه می دهد .هر دو ژانر هنرهای زیبا و طراحی مد بر روندهای اجتماعی تاثیر می گذارد ، اما از سوی دیگر رابطه در حال تغییر آنها از یکی به دیگری ، خود بازتابی از جامعه به عنوان یک کل است.شاید بعضی از مداخلات و همکاری ها موفق تر از دیگران باشند ، اما آنچه در درجه اول مهم است ترکیب کردن این دو حوزه و نتایج فوق العاده ای است که از بازی خیالی طراحان ممتاز به دست آمده است.
حدید ، طراحی گالری متحرک شنل را بر عهده داشت که بیشتر طول سال 2008 مشغول سفر در سراسر جهان بود . این غرفه سفر خود را در ماه فوریه از هنگ کنگ آغاز کرد و پس از آن تا پایان ماه ژوئیه در توکیو به سر برد .پس از آن به پارک مرکزی شهر نیویورک رسید و انتقاد بسیاری به آن وارد شد .در میانه رکود اقتصادی ، شنل 400 هزار دلار برای اجاره فضا در پارک و اختصاص محدوده اضافی به اطراف سازه برای محافظت از آن پرداخت کرد.
با وجود این انتقادات ، بنایی که مانند یک کیف شنل ساخته شد ، شکل ظریف و دلپذیری بود که در میان حیاط چنبره زد.هنرمندان مشهور بین المللی به پارک مرکزی آمدندو از ساختار این اثر هنری زیبا دیدن کردند .صدها پانل فایبر گلاس و قطعات اسکلت فولادی در کمتر از یک هفته در کنار هم قرار گرفتند تا این ساختمان را شکل دهند .
این غرفه هفتصد مترمربع یادبود آثار شنل است که از عناصر قوسی شکل به وجود آمده و دارای یک حیاط مرکزی است .نور مصنوعی در پشت سقف شفاف تاکیدی بر ساختار قوسی بنا دارد و چشم انداز جدیدی برای هنر چیدمان به وجود آورده است.
حیاط مرکزی با ابعاد 65 متر مربع با دهانه های بزرگ شفاف به سوی آسمان طراحی شده است و میهمانان پس از بازدید نمایشگاه در آن محل استراحت می کنند مواد بازتابنده اجازه می دهد لایه بیرونی ساختمان با رنگ های مختلف روشن شود .این دوگانگی بین توده غرفه قدرتمند شنل و سبکی پوشش آن باعث ایجاد یک عنصر بزرگ و در عین حال مبهم شده است .
هندسه منحنی غرفه شنل ادامه ۳۰ سال اکتشاف پژوهش زها حدید است که با استفاده از ریخت شناسی توانسته شکل حسی مورد نیاز برای تجلیل از فعالیت های شنل را به دست آورد. این غرفه تاسال 2010 به سفر خود ادامه داد.
زاها حدید و طراحی کفشهای عجیب و غریب :خانم زاها حدید ، طراح و معمار برجسته عراقی الاصل انگلیسی که طرح های معمارانه او ، دنیا را به حیرت واداشته است، در طراحی کفش هم ورود کرده و کفش های عجیب و البته متفاوتی خلق کرده است .طرح های انتزاعی او برای کفشها تا حد زیادی این کفش ها را متفاوت کرده است.
استفاده از المان های معماری و ساخت و ساز در این کفش ها ، برخی از نمونه های طراحی شده را به یک ساختمان بیشتر شبیه کرده است تا یک کفش .
استفاده از مواد نه چندان معمول هم به این کفشها جلوه های عجیبی داده است.این کفشها را بیشتر می توان آثار معمارانه تلقی کرد تا کفش ، ولی وقتی پای زاها حدید در میان باشد ، حتما دیدنی و قابل توجه است.
نکته جالب در مورد زاها اینه که تمامی لباس هایی که می پوشد، خود طراحی می کند !