کنکور هنر شیراز

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
طبقه بندی موضوعی
بایگانی
نویسندگان
شنبه, ۱۰ خرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۴۵ ق.ظ

آنچه باید راجع به سبک امپرسیونیسم بدانید .

Shirazart.blog.ir

** اصطلاح امپرسیونیسم و یا نقاشان " نور و رنگ " به فعالیت آن دسته از هنرمندانی گفته می شود ،که از اواسط قرن نوزدهم ،در پاریس و با توجه به تجزیه ی علمی نور توسط " گوته " و نیز تجربیات نور و رنگ دلاکروا، ترنر،کانستابل و نیز فعالیت نقاشان مکتب باربیزون در زمینه ی کار در فضای باز ،صورت گرفت .تجربه های اولیه ی امپرسیونیستها در نقاشی هوای باز ،تابناکی منظره ها را تامین کرد .ولی رنوار با " رنگ گزینی رنگین کمانی " ،زدودن رنگهای تیره از تخته رنگ و حذف خطوط مرزی دور اشیا، گام بلندی را در این زمینه برداشت .

** امپرسیونیسم را می توان اولین جنبش و حرکت مهم و فراگیر در هنر نو به حساب آورد .

** هنرمندان سبک امپرسیونیسم به نوعی قالب شکنی انقلابی در هنر دست زدند و از روال رایج و معمولی قلم زنی و رنگ آمیزی به پیروی از عرف و طبیعت سرپیچی کردند .آنها نظام آموزشی متداول و هنر آکادمیک را مردود می شمردند .

** شروع ی امپرسیونیسم در پی ثبت لحظات زودگذر زمان و حفظ لحظه و " آن " بود .

** در شیوه ی امپرسیونیسم ، نور و رنگ و ثبت جو و فضا ،هدف غایی به شمار می آید .

** استفاده از رنگهای خالص و شفاف ،با ضربات سریع قلم از ویژگیهای بارز هنرمندان امپرسیونیست ها ( دریافت نماها) است . آنها بسیار متاثر از طبیعت بودند و تلاش می کردند دریافتهای لحظه ای خود را جلوه های طبیعت با سرعت نقاشی و ثبت کنند .

** در آثار نقاشان امپرسیونیست ،خط فاقد صراحت است و از ثبات و پایداری برخوردار نمی باشد .

** نخستین نقاشی که رنگهای تیره را از تخته رنگ خود حذف کرد ،" پیر آگوست رنوار " نقاش مشهور امپرسیونیست بود .

** ادوارد مانه که به ارزش به کارگیری عملی رنگ و نور در نمایش موضوعات پی برده و مجذوب آن شده بود ،تئوری اولیه ی امپرسیونیسم را مطرح کرد .

**شیوه ی امپرسیونیسم مهم ترین پدیده ی هنری قرن ۱۹ و نخستین حرکت نوین هنری بود .در سال ۱۸۷۴ شکل گرفت و در دهه ی ۱۸۹۰ به سراسر اروپا و سپس به آمریکا راه یافت .

** کلود مونه که بر پایه ی دریافتهای بصری و حساسیت های درونی خودکار می کرد ،نماینده ی واقعی نهضت امپرسیونیسم به شمار می رود .

** کلود مونه ۲۶ تصویر از یک کلیسا کشید و حرکت و جابجایی نور را بررسی کرد .

،** کلود مونه در همه ی زندگی خود ،هدفی جز به تصویر در آوردن لحظات گذران تابندگی و بازتابی نور در مناظر طبیعت نداشت .

** استفاده از رنگهای شفاف و روشن ،دوری از رنگهای تیره و قیر آلود ،پرهیز از نشان دادن جزئیات ،بازی با نور خورشید و ارتعاش ذرات جو ،تاثیر اجسام 

و رنگهای همجوار ،تاثیر رنگهای همجوار ،تاثیر رنگهای مکمل و ...... از ویژگیهای شیوه ی دریافتگری است .

** هدف اصلی امپرسیونیست ها دستیابی به نوعی طبیعت گرایی متعالی بود ،که از طریق تجزیه ی شدت و ضعف رنگ و ارائه ی بازی نور بر سطح اشیا حاصل می شود .

** توجه هنرمندان دریافتگرا به نور و رنگ ،تا حدی متاثر از کشفیات فیزیکی بود و این حقیقت ،که سایه ی هر جسم ،به رنگ مکمل آن جسم خواهد بود .

** آثار " تولوز لوترک " فرانسوی هم دارای عناصر امپرسیونیستی است .او یکی از بنیانگذاران پوستر و پوستر سازی است .تاثیر باسمه های ژاپنی در پوسترهای او دیده می شود .او را پدر پوستر نیز نامیده اند .

** تولوز لوترک از پیروان ادگار دگا محسوب می شود .

** جنبش امپرسیونیسم به دلیل تحول و بدعتی که در هنر نقاشی پدید آورد ،نخستین جنبش هنر مدرن محسوب می شود و تحول بزرگی در نقاشی پس از خود به وجود آورد. 

** در بعضی از آثار امپرسیونیستها مانند آثار  " ژرژ سورا " دقت و موشکافی علمی نور و رنگ ،همراه با وقار رسمی به چشم می خورد .

** در آثار برخی دیگر از هنرمندان امپرسیونیست، برداشت حسی از موضوع ،بر تجزیه و تحلیل دقیق و علمی غلبه دارد .آثار پیر آگوست رنوار و کلود مونه و آلفرد سیسلی از این قبیل اند .

** " ژرژ سورا " و " سینیاک" دو هنرمند مشهور مکتب تجزیه گری رنگ هستند ،که با به کاربردن اسلوب نقطه چین رنگ ،در شیوه ی دریافتگری ( امپرسیونیسم ) تحولی ایجاد کردند .

** " ژرژ سورا " در مهمترین اثر خود که " یکشنبه تابستان در گراندژات " بود،نظریات نوین خود را درباره ی رنگ - مبتنی بر تجربیات علمی شورول- به مرحله ی اجرا در آورد .نقاشی با عنوان " برج ایفل" از دیگر آثار پست امپرسیونیستی اوست .

** هنرمندان بسیاری در قالب شیوه ی امپرسیونیسم فعالیت داشته اند .از جمله : مانه ،مونه ،رنوار ، دگا، پیسارو، سیسلی، پیسارو، بازیل و......ولی بیشترین فعالیت را در زمینه ی طراحی " ادگار دگا" انجام داده است .

** دگا در وصیت نامه اش قید کرده بود ،که هنگام دفن وی بگویند : " او طراحی را بسیار دوست می داشت ." 

** خطوط رقصان و استوار ،لایه های شفاف و مات ،تاریکی ها و پاساژهای بجا و فواصل بسیار حساب شده و ظریف که فی البداهه به وجود آمده اند ،از ویژگیهای اغلب آثار ادگار دگا هستند .

** در شیوه ی " نقطه چین رنگ " ( پوینتیلیسم ) نظر نقاش در چشم بیننده به ثمر می نشیند ،نه بر تخته ی پالت و یا پرده ی بوم .

** " ژرژ سورا " را بانی شیوه ی " پوینتیلیسم" ( پرداز رنگ و نقطه چین رنگ ) می دانند .

** " پیر آگوست رنوار " از هنرمندان مطرح امپرسیونیست است .جوشش احساسات در آثار او ، خصوصا نقاشی هایی که انسان در آن نقش اساسی را ایفا می کند ، با لطافت و نرمی ، رنگهای گرم ،ضرب قلمهای موزون و حسی و ترکیب بند حساب شده همراه است .

** امپرسیونیسم در حقیقت از شیوه ی رآلیسم به وجود آمد و رآلیسم نیز از نظر مبانی و مبادی فکری ،زاده ی شیوه ی رمانتیسم بوده است .

** از جمله ی آثار " رنوار " : ناهار قایق رانان_ پایان غذا و دختران در کنار پیانو .

** در میان هنرمندان آخر قرن نوزدهم، " سزان " شهرت خاصی دارد .گر چه آثار او همواره از طبیعت اخذ شده، ولی شیوه ی کارش به گونه ای است ،که او را صاف کننده ی راه برای سبک " کوبیسم " ( حجم گری ) می دانند .در مورد ارتباط او با شیوه ی امپرسیونیسم ، جمله ی معروفی از او نقل شده ،که گفته است :" می خواهم از امپرسیونیسم چیزی محکم و ماندگار مانند هنر درون موزه ها بسازم ".

** اصطلاح " نئوامپرسیونیسم " ( پست امپرسیونیسم ) برای نخستین بار در سال ۱۸۸۶ برای نامگذاری جنبشی در هنر نقاشی به کار گرفته شد ،که هم ادامه و گسترش شیوه ی امپرسیونیسم محسوب می شد و هم واکسنی در مقابل آن بود .

** شیوه ی " پسا امپرسیونیسم " نیز مانند جنبش امپرسیونیسم اساسا با نمایش نور و رنگ سر و کار داشت .با این تفاوت که امپرسیونیستها تجربی و خودانگیخته بودند ولی نئوامپرسیونیستها به اصول علمی متکی بودند و حاصل کار آنها ترکیب بندیهای با شدت فرموله شده بود .

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی